In samenwerking met de opleiding MCT aan de hogeschool West-Vlaanderen te Kortrijk hebben we een specifieke selectie gemaakt van elektronica onderdelen die nodig zijn voor de lessen van het eerste jaar. Je vindt bijna alle producten terug op de pagina en je kan zo ook meteen bestellen. Handig toch?!

Deze producten kan je ook terugvinden bij onze verdelers: o.a. D’tron Kortrijk, Gotron Gent, Gotron Aalst, …

Waarom kiezen voor Whadda?

Whadda is de premium maker brand van Velleman en bestaat uit een gespecialiseerd team dat gevestigd is in Gavere, Oost-Vlaanderen. We bieden jullie onder andere:

 • snelle levering vanuit België
 • originele chips
 • uitgebreide kwaliteitscontrole op de producten

Lees er alles over op het einde van deze pagina!

Producten

Raspberry PI onderdelen:

Digitale multimeter:

Arduino onderdelen & toebehoren:

Elektronische onderdelen:

Enkele uitzonderingen

De bovenstaande lijst van producten bevat alle nodige onderdelen volgens de lijst van MCT, met uitzondering van volgende zaken:

 • 1 x MCP3008
 • 1 x TMP36
 • 1 x TIP 120
 • 1 x PCF8574
 • 1 x Data analyser 8 kanaals USB
 • 1 x RTC Module (Real time clock) DS1307
 • 1 x MPU6050 (met I²C bus) zoals GY521
 • 1 x 3V DC motor 500mA
 • 1 x  9V 1A Power Supply

We trachten deze onderdelen in de toekomst ook te kunnen aanbieden dus hou zeker onze webstore in de gaten!

Upgrades!

Breid je Raspberry Pi uit met een 5” touchscreen zonder extra kabels met een handig HDMI-koppelstuk. Dit scherm heeft een resolutie van 800×480 pixels, ideaal voor een kleine PiPC 😉!

Sensoren zijn de max. Sensoren die je data van het menselijk lichaam geven zijn geniaal! Via deze hartslag sensor krijg je te zien hoe zenuwachtig je (vrijwillig) proefkonijn is…

Alternatief voor de DHT11 module. Deze DHT22 sensor is gedetailleerder, accurater en werkt met een breder temperatuur en vochtigheidsbereik. Kijk zeker ook eens naar onze I2C BME280 sensor, de VMA335.

Niets leukers dan het aansturen van LEDstrips met Arduino. Via dit RGB Shield kan je in mum van tijd de verschillende kleurkanalen aansturen en je eigen effecten programmeren.

Kwaliteitsgarantie en voordelen

We krijgen regelmatig de vraag waarom de prijzen van onze producten soms een pak hoger zijn dan bij Chinese leveranciers. Daarom geven we graag mee hoe we de meerwaarde van onze producten garanderen:

Originele chips

Bij elk ontwerp van een product werken we enkel met de originele chips van de fabrikant. Dit heeft als grote voordeel dat het product ook echt zoals verwacht zal functioneren. Op de markt zijn verschillende nagemaakte chips in gebruik (gekend onder de naam “fake chips”) die ogenschijnlijk hetzelfde doen als de originele chip, maar bij hogere belasting of frequent gebruik de geest geven.

Een sterk voorbeeld hiervan is het Arduino Uno development board. De originele ATMEGA chip die in dit product verwerkt zit, kost al snel 7 euro. Een kloon van rond de 3 á 5 euro kan dus nooit over de originele chip beschikken met alle bijhorende risico’s.

Kwaliteitscontrole

Onze producten worden bij elke productie grondig gecontroleerd door het Q&C departement volgens onze kwaliteitseisen. Dit gaat van visuele inspectie van de PCB’s en functioneel testen van het product tot duurtesten met volledige belasting.

Indien we hier onregelmatigheden ondervinden, dan worden extra testen uitgevoerd en/of gaat het product terug naar de ontwerper(s) om dit na te kijken en eventueel de elektronica aan te passen.

Controle wetgevingen (oa. CE & RoHS)

Als elektronicaproducent dienen wij conform te zijn aan de Belgische en Europeese wetgeving. Die schrijft oa. voor dat bepaalde grondstoffen (zoals lood houdend soldeersel of componenten – zoals LDR’s) niet gebruikt mogen worden. We moeten naast die zaken aan heel wat regelgevingen voldoen, wat ook extra kosten met zich meebrengt.

Het voordeel voor jou als consument is dat je op beide oren kan slapen omdat de producten die jij bij ons koopt voldoen aan alle nodige regelgevingen waarbij we ook de nodige papieren kunnen voorleggen. Je kan dit type producten herkennen aan het CE of RoHS logo.

 

Handleidingen, datasheets en voorbeeldcode voor alle producten

Voor elk product kan je op onze website de datasheet en een handleiding terugvinden. Bij Arduino compatible producten zal je daar ook voorbeeldcode in terugvinden, zodat je snel op weg bent om met deze producten je projecten af te werken.

Snelle bezorging

Indien je jouw bestelling doorgeeft voor 20u ‘s avonds, dan wordt de bestelling de volgende werkdag verwerkt door onze logistieke partner. We streven daarom naar een bezorging binnen de 1 á 3 dagen in België. Voor de andere landen is dit 2 á 5 dagen.

Ondersteuning

Indien je hulp nodig hebt met een product, bekijk zeker eerst de datasheet en handleiding op onze website. Indien dat je vraag niet kan beantwoorden, neus dan eens door ons forum. Het forum wordt beheerd door makers net zoals jij! Mocht je hierna nog steeds met de handen in het haar zitten, dan kan je een bericht achterlaten op ons Customer Care System.